Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΛΑ Δ.Ν.Τ.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ :
Συνταγή για καταπληκτική ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ :
ΥΛΙΚΑ για βασιλόπιτα:
 τα 250 gr Βούτυρο (βιτάμ) γινονται 80gr
 τα 2 φλυτζάνια ζάχαρη γινονται μισο
 το 1 πακέτο φαρίνα γιώτης γινεται μισο
το 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν γινονται 2(για να φουσκωνει και να δειχνει μεγαλη)
τα 6 αυγά καταργουνται
απο τα 2 πορτοκάλια χυμό & το ξύσμα μενει μονο το ξυσμα
1 βανίλια
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια (προαιρετικά....δεν θα βαλετε)
1 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά...δεν θα βαλετε)
και ζαχαρη αγνη για στολισμο οποιος βαλει πληρωνει φορο πολυτελειας
Ακολουθει η διαδικασια ετοιμασιας με τις απαραιτητες μεταβολες:
Χτυπάτε στο μίξερ(στο χερι) τα αυγά(καταργουνται) με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο (λιωμένο), τη βανίλια & το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και εξακολουθείτε το χτύπημα εως ότου ενοποιηθούν τα υλικά.
Διαλύετε το μπέικιν στο χυμό πορτοκαλιού(καταργειται) τα προσθέτετε στο μείγμα και χτυπάτε 2-3 λεπτά(καντε το 2-3 ωρες μπας και ενω
θουν τα υλικα).
Τέλος αλευρώνετε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα προσθέτετε στο μείγμα(προαιρετικα δεν εχετε βαλει). Κατόπιν ανακατεύτετε με μια κουτάλα μια δυό φορές.
Ρίχνετε τη βασιλόπιτα σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνετε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις ή 160 βαθμούς με αέρα 1 ώρα περίπου(δεν αναβετε φουρνο λογω Δ.Ε.Η. και νεων τιμολογιων , την βγαζετε στον ηλιο και περιμενετε να ψηθει !Μεχρι τον Αυγουστο θα ειναι ετοιμη) .
Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα την πασπαλίζετε με ζάχαρη & τη στολίζετε με γιορτινά μοτίβα
(προσοχη φορος πολυτελειας)

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2022 ΛΟΓΩ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!